2 Dakika Kural için Yangın Kapısı

Wiki Article

Sırça yangın kapıları: Bu tip yangın kapıları, sırça malzemesinden mefultır ve genellikle çağdaş binalarda kullanılır.

Yangın kapısı kilidi tutturulmuşrken uyanıklık edilmesi müstelzim en önemli öge panik bar ile uyumlu olması, ürkü bara kısaca yangın bapsı koluna dokunulduğu an kilidin havaia düşmesidir.

Binaların yangından korunması ile ilgili ele kızılınan kanuni prosedürlerin içerisinde yangın bapları yönetmeliği bile yan hileır.

Yangın bapsı kilitleri yangın merdivenine ulaşmayı engellemez. Yangın serlayınca ortaya çıhun kötüın ve şiddetli ısının hariçarı çıkmasını önlemek için kapının sapa muhkem kapanması gerekir. Bunu da sağlayan yangın bapsı kilididir.

Bu nedenle daha faik bir fiyata mevla olabilmektedir. Kalitesiz bir yangın kapısı, yangın esnasında sıyanet katkısızlamaz ve bu nedenle henüz ceninisakıt bir fiyata sahiptir.

Yangın veya acil tavır vakalarında binalardaki insanların kolaylıkla tahliye edilmesi derunin Yangın Bapsı kullanılmaktadır.

Hassaten, yangın kapıları normalde kilitlenmemiş durumda bulunmalı ve kolay açılabilir olmalıdır.

Yangın bapları özelliklerinden en önemlisi tabi ki alevlere karşı dirençli olmasıdır. Belli bir ısıya kadar dayanıklı olan yangın baplarının yangın kapısı insanoğluın hariçya çıkmasını esenlayana kadar dayanması çok önemlidir.

Bu standarda uygunluğunu belgeleyen bir şehadetname, yangın kapkaloriın kalitesi ve güvenilirliği için size olgun verecektir.

Gereç: Yangın baplarında ekseriya çelik yahut ahşap malzeme kullanılmaktadır. Çelik kapılar daha dayanıklı ve yangına karşı elan dirençlidir.

Yangın bapsı kilidi güvenlik kilidi olarak aşina ve bapnın içeriden hariçya muhik açılmasını kolaylaştıracak şekilde monte edilen parçkakımıdır. Kapı kilidinin montaj aşamasında doğruca bir beceri ile yerleştirilmesi, yangın anında yararlanmaı kolaylaştırır.

Yangın kapısı, tütün intikalini engelleyecek şekilde üretilirler. Duman sızmasını hapsetmek amacı ile kapı ve kasanın inikat noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.

Yangın Bapları tercihe bakılırsa; 60, 90 ve 120 an yangın dayanımı seçenekleriyle yapım edilebilir. Üretim aşamasında kullanılan taş yünü cirimı ve kalitesi, yangın kapısının en ana kalite ve esenlamlık standartlarından biridir.

Yangın kapıları, yangına dayanıklı özelliklere mevla olarak tasarlanmıştır ve yangın esnasında yangının diğer bölgelere yayılmasını önleyerek, insanların emniyetli bir şekilde binayı terk etmelerini esenlar.

Yangına dayanıklı göz kapıları 1 saat ile 2 zaman ortada bir direnç gösterir ve yangının dâhilen başlamışsa hariçya, dışarıdan mirlamışsa yürekeriye hareketini engeller. Söndürme ekiplerinin yetişmesini ve dirilik-dünyalık kaybı riskinin kaldırılmış edilmesini katkısızlar.

Report this wiki page